Millenniemålen - åtta gemensamma mål för en bättre värld

Inför millennieskiftet fanns en vilja bland världens länder att hjälpas åt med de globala utvecklingsfrågorna och få till en hållbar utveckling inför framtiden. En utveckling som ska hålla framåt och på lång sikt innebär mycket mer än att "bara" minska farliga utsläpp. Världens länder enades kring åtta stycken mål som ska uppnås senast år 2015.

Prova gratis i 14 dagar och ta del av hela artikeln!

LÄRTJÄNSTEN FÖR
SVERIGES HÖGSTADIEELEVER

Säg hej då till en röra av stenciler, appar, inlogg och sajter! Schoolido.se är lärtjänsten som samlar allt elever i åk 7-9 behöver lära sig på ett ställe. Schoolido hjälper elever att skapa ordning i lärandet, är ett stöd för lärare i undervisningen och hjälper föräldrar att hänga med i skolan. Gör som 24.000 andra – testa idag!

"Nu när jag går i nian är det mycket att hålla koll på och Schoolido har i stort sett allt jag behöver lära mig för att nå högre betyg! 10/10"

- Amani, 15 år

SCHOOLIDO FÖR ELEVER

11 granskade ämnen

Har du tröttnat på att leta runt hela nätet efter granskat och relevant material? På Schoolido finns det du behöver lära dig, endast en sökning bort.

SO, NO, matematik, svenska, engelska & HKK för åk 7-9

Säg hejdå till en röra av stenciler, appar och inlogg till olika sajter! Vi samlar skolans ämnen för åk 7-9 på ett ställe.

Tusentals artiklar, filmer, bilder och quiz

Gör läxan på vägen hem från skolan! Testa dina kunskaper i ett quiz eller se en film som gör det svåra enklare. Välj ditt sätt att lära.

Få hjälp i forumet Schoolroom

Gillar du att göra läxan tillsammans med vänner? Inga problem. I forumet Schoolroom får du hjälp av andra lärare, elever och Schoolidos team.

Hjälp inför nationella proven i 9:an

Går du i nian och nationella proven närmar sig? Lugn, vi hjälper dig. Smarta tips, svar från tidigare prov samt exempel som du kan öva på.

Upplästa texter

Vill du lyssna och lära? Få allt innehåll uppläst genom en knapptryckning. Sätt på dig lurarna, luta dig tillbaka och låt dina tankar växa.

"Nu när jag går i nian är det mycket att hålla koll på och Schoolido har i stort sett allt jag behöver lära mig för att nå högre betyg! 10/10"

- Amani, 15 år

SCHOOLIDO hjälper elever att skapa ordning i lärandet, är ett stöd för lärare i undervisningen och hjälper föräldrar att hänga med i skolan.

Prova Schoolido gratis i 14 dagar!