Schoolido får IST som ny delägare

På Schoolido finns i dagsläget tolv kompletta ämnen för årskurs 7-9. Schoolido är marknadsledande inom sitt område och står inför en bredare lansering. Bolaget växer snabbt och är nu redo att tillsammans med IST, utveckla tjänsten för att bredda erbjudandet ytterligare.

”Jag är glad över att vi får en partner som IST. Schoolido växer snabbt och vi ser en enorm potential att ta tjänsten vidare i Sverige och internationellt", säger Jenny Ann Ax:son Johnson, VD på Schoolido.

"IST är en bra industriell partner för oss när vi ska expandera. De är gamla i gamet och har lång bra erfarenhet", säger Oskar Schröder, grundare och produktchef.

En intensiv period väntar nu för Schoolido med lansering av flera nya funktioner och utökat innehåll i tjänsten. Samtidigt sker en bredare marknadslansering med stort fokus på både skolor, kommuner och privatmarknaden.

”För IST:s del är delägarskapet i Schoolido en strategiskt viktig satsning i linje med företagets tillväxtstrategi. Tillsammans med Schoolidos kompetenser breddar vi vårt erbjudande ytterligare, inte minst med tanke på vår gemensamma erfarenhet av programutveckling och kunskap av digitala verktyg”, säger Tommy Eklund, VD på IST.