uppställning med decimaler

Hur räknar man ut 21 - 9,86 och 8 - 4,08 i uppställning

Lärare

Hej Zara!

När talen har olika många decimaler kan du "fylla på" med nollor så att det blir lika många decimaler. T.ex kan du skriva 21 och 8 som 21,00 och 8,00.
Använd gärna den här bilden som kom-ihåg till nästa gång: https://img.schoolido.se/th/1280x720/mediabank/14/55c9b6dd970cd.jpg

Här hittar du fler exempel på liknande subtraktioner. Se filmerna! https://www.schoolido.se/a/taluppfattning-och-spraket-matematik/att-rakna-med-decimaltal-addition-och-subtraktion

När du har förstått exemplen ovan gör du ett nytt försök att lösa dina två tal igen. Fastnar du ändå hör du givetvis av dig igen så hjälper jag dig vidare.

Vänliga hälsningar
Angelica på Schoolido

Få svar på dina funderingar, bli premium!

För att kunna ställa frågor i våra forum behöver du vara inloggad och ha ett premiumkonto på Schoolido. Just nu kan du teckna ett abonnemang för 69kr/månad eller ta del av något av våra andra erbjudanden.

Skaffa Schoolido Premium!

DU SOM ÄR ELEV FÅR TESTA GRATIS I 14 DAGAR!

Säg hej då till en röra av stenciler, appar, inlogg och sajter! Schoolido.se är lärtjänsten som samlar allt elever i åk 7-9 behöver lära sig på ett ställe. Schoolido hjälper elever att skapa ordning i lärandet, är ett stöd för lärare i undervisningen och hjälper föräldrar att hänga med i skolan. Gör som 24.000 andra – testa idag!