Européerna söker sjövägen till Indien (frågor) hjälp

Hej! Jag skulle jättegärna vilja ha hjälp med några frågor som jag inte direkt kan hitta svar på i boken eftersom att den är lite komplicerad.
1. Varför ville portugiser och spanjorer hitta en sjöväg till Indien? Vilka tre olika vägar fanns det från Europa till Indien i slutet av 1500-talet?
2. Förklara namnen Nya Spanien och Mexico City.
3. Bartolomeu Diaz kallade ursprungligen Afrikas södra udde för "Den stormiga udden". Men snart döpte man om platsen till godahoppsudden. Vad tror du var orsaken till det?
4. Nya Amsterdam/New York. Förklara sambandet.
5. Berätta om triangelhandeln

Hej hej!

1. Här kan du lära om detta: https://www.schoolido.se/a/kolonialism-och-imperialism/den-okade-varldshandeln

2. Nya Spanien var ett visekungadömme som Spanien härskade över, bland annat stora delar av Centralamerika och stora delar av sydvästra USA. Huvudstaden i Nya Spanien var just Mexico City och den plats som vicekungen styrde ifrån.

3. På den här frågan gäller det att fundera kring vad människor på den tiden kan ha känt då de rundade udden. Det goda hoppet, kanske hoppet om att allt skulle lösa sig - att resan skulle nå sitt mål? 

4-5. Här hittar du information om triangelhandeln och namnen på staden som idag bara kallas för New York: https://www.schoolido.se/a/medeltiden/en-bro-av-silver

Mattias på Schoolido 

Hej!
Tack så jättemycket, detta hjälpte verkligen! Är jättetacksam.

Maria

Få svar på dina funderingar, bli premium!

För att kunna ställa frågor i våra forum behöver du vara inloggad och ha ett premiumkonto på Schoolido. Just nu kan du teckna ett abonnemang för 69kr/månad eller ta del av något av våra andra erbjudanden.

Skaffa Schoolido Premium!

DU SOM ÄR ELEV FÅR TESTA GRATIS I 14 DAGAR!

Säg hej då till en röra av stenciler, appar, inlogg och sajter! Schoolido.se är lärtjänsten som samlar allt elever i åk 7-9 behöver lära sig på ett ställe. Schoolido hjälper elever att skapa ordning i lärandet, är ett stöd för lärare i undervisningen och hjälper föräldrar att hänga med i skolan. Gör som 24.000 andra – testa idag!