Plast

Vad används plast till? ( Skriv gärna ett motiverat svar )

Hej!

Plast har supermånga användningsområden, om du ser dig om i ett rum kan du säkert hitta minst 20 saker som är tillverkade av plast eller har plastdelar i sin konstruktion. Allt från plastflaskor till båtar - plast finns nästan överallt! 

I den här texten från naturskyddsföreningen kan du lära mycket om plast: http://www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/allt-du-inte-vill-veta-om-plast

Här kan du se mer kring plaster (artikel, en värld av plast) - https://www.schoolido.se/a/material/en-vaerld-av-plast
Och här om olika typer av plast - https://www.schoolido.se/a/material/haerdplast-termoplast

Vi skiljer ofta på härdplast och termoplast. Det sistnämda är plasten i plastpåsar och liknande, den plasten kan smältas ned och återvinnas. Härdplaster används i hårdare plaster och kan därför inte smältas ned, däremot kan det användas som isolering när vi bygger hus. 

Mattias på Schoolido

Tack så hemskt mycket för din hjälp! :)

/Maria

Få svar på dina funderingar, bli premium!

För att kunna ställa frågor i våra forum behöver du vara inloggad och ha ett premiumkonto på Schoolido. Just nu kan du teckna ett abonnemang för 69kr/månad eller ta del av något av våra andra erbjudanden.

Skaffa Schoolido Premium!

DU SOM ÄR ELEV FÅR TESTA GRATIS I 14 DAGAR!

Säg hej då till en röra av stenciler, appar, inlogg och sajter! Schoolido.se är lärtjänsten som samlar allt elever i åk 7-9 behöver lära sig på ett ställe. Schoolido hjälper elever att skapa ordning i lärandet, är ett stöd för lärare i undervisningen och hjälper föräldrar att hänga med i skolan. Gör som 24.000 andra – testa idag!