Miljö

Hur påverkar tobak tillverkligen miljön?

Hej!

Tobakstillverkningen påverkar miljön på flera olika sätt. Dels på en gång, då stora områden skog måste skövlas för att kunna olda tobaksplantorna. Dessutom är tobaksplantan väldigt känslig för skadeinsekter, något som kräver att plantorna besprutas med insektsgifter. Dessa gifter påverkar också andra växter, och andra insekter - och människor som bor eller arbetar vid plantagen.

Läs gärna den här artikeln som svarar på din fråga: 
http://tobaksfakta.se/forskare-har-kartlagt-hur-tobaksbolagen-skovlar-miljo-och-halsa-i-fattiga-lander/

Kolla även denna länk för idéer: 
http://www.ansvarsblogg.se/socialt-ansvar/tobak-inte-bara-ett-problem-for-din-egen-halsa/

Kom som alltid ihåg att alla som skriver har sina anledningar till att de skriver. Det är därför viktigt att vara källkritisk och fundera på om det finns anledningar till att någon berättar en viss sak! 

Läs mer om källkritik här: 
https://www.schoolido.se/a/om-historia/kallkritik

Hoppas svaret hjälper!

Mattias på Schoolido

Få svar på dina funderingar, bli premium!

För att kunna ställa frågor i våra forum behöver du vara inloggad och ha ett premiumkonto på Schoolido. Just nu kan du teckna ett abonnemang för 69kr/månad eller ta del av något av våra andra erbjudanden.

Skaffa Schoolido Premium!

DU SOM ÄR ELEV FÅR TESTA GRATIS I 14 DAGAR!

Säg hej då till en röra av stenciler, appar, inlogg och sajter! Schoolido.se är lärtjänsten som samlar allt elever i åk 7-9 behöver lära sig på ett ställe. Schoolido hjälper elever att skapa ordning i lärandet, är ett stöd för lärare i undervisningen och hjälper föräldrar att hänga med i skolan. Gör som 24.000 andra – testa idag!