Världskrig

Hej skulle behöva hjälp med denna fråga...
Jag ska reda ut hur och varför människors livsvillkor och värderingar förändras under tiden 1870 till 1939. Jag ska svara med uppbyggda av orsaker och konsekvenser.

Lärare

Om du går in på följande Schooldo-sida så hittar du under innehåll flera artiklar som handlar om detta!
https://www.schoolido.se/s/krig-och-konflikt
I korthet är det så att människans livsvillkor förändrades på grund av att det moderna industrialiserade och demokratiska samhället började växa fram. Den vetenskapliga revolutionen, upplysningsidéerna och franska revolution var motorer i förändringen av människans levnadsvillkor.
En maskin i jordbruket ersatte 20 jordbruksarbetare. Dessa fick flytta till städer eller kanske till USA och bli industriarbetare.
När levnadsvillkoren förändras blir det andra saker som är värdefulla. I jordbrukssamhället fanns andra värden än i industrisamhället. T.ex började demokratiska värderingar växa fram (konsekvens). 

Få svar på dina funderingar, bli premium!

För att kunna ställa frågor i våra forum behöver du vara inloggad och ha ett premiumkonto på Schoolido. Just nu kan du teckna ett abonnemang för 69kr/månad eller ta del av något av våra andra erbjudanden.

Skaffa Schoolido Premium!

DU SOM ÄR ELEV FÅR TESTA GRATIS I 14 DAGAR!

Säg hej då till en röra av stenciler, appar, inlogg och sajter! Schoolido.se är lärtjänsten som samlar allt elever i åk 7-9 behöver lära sig på ett ställe. Schoolido hjälper elever att skapa ordning i lärandet, är ett stöd för lärare i undervisningen och hjälper föräldrar att hänga med i skolan. Gör som 24.000 andra – testa idag!