Argument mot abort

Hej! Jag ska ha en debatt i skolan, jag känner att jag behöver argument mot abort. Jag vill gärna ha ganska bra och motiverade argument eftersom detta betygsätts på hur argumenten är och hur relevanta de är. Tack på förhand!
/Maria

Hej!

När du ska debattera en fråga behöver du sätta dig in i vad båda sidor i frågan tycker. Om du är redo att bemöta argumenten som kan uppstå (som det alltid gör när du argumenterar och debatterar) blir det lättare att hålla sig till frågan och vara väl förberedd. 

Kollla därför gärna på sidor som tycker tvärt emot vad du ska debattera och försök hitta sätt att bemöta dessa argument. Då kan du till exempel säga "jag vet att den andra sidan säger så här - men jag (eller forskare eller någon annan) anser att detta är felaktigt - därför att..." 

Att lyfta fram argument som är relevanta betyder att de håller sig till saken, är korrekta och kan backas upp av fakta. Att säga något och hänvisa till exempelvis forskning, är viktigt och får mer tyngd än om det bara är du som tycker något kring frågan. 

Läs till exempel på "Abortnej" för att se vilka argument som lyft fram av motståndare till abort: http://www.abortnej.se/fragor-och-svar/#_Toc156552125

Se även vad en av förespråkarna till abort, RFSU, har för åsikter i frågan: 
http://www.rfsu.se/sv/Om-RFSU/Press/Pressmeddelanden/2013/Abortratten--en-mansklig-rattighet-att-bestamma-over-sin-kropp/

Eller se vad Amnesty tycker:
http://www.amnesty.se/vad-gor-vi/kvinnors-rattigheter/min-kropp-mina-rattigheter/abort/

Hoppas att detta hjälper dig vidare!

Mattias på Schoolido

Tack så mycket!

DU SOM ÄR ELEV FÅR TESTA GRATIS I 14 DAGAR!

Säg hej då till en röra av stenciler, appar, inlogg och sajter! Schoolido.se är lärtjänsten som samlar allt elever i åk 7-9 behöver lära sig på ett ställe. Schoolido hjälper elever att skapa ordning i lärandet, är ett stöd för lärare i undervisningen och hjälper föräldrar att hänga med i skolan. Gör som 24.000 andra – testa idag!