TEAMET

NÅGRA AV VÅRA SAMARBETSPARTNERS OCH FÖRFATTARE

Oskar Schröder

Oskar Schröder

Grundare

Oskar kan plocka fram saxofonen och spela en trudelutt, just för att han kan och för att han är så bra på det. Tiden är något som fascinerar Oskar, men ibland skulle han bara vilja kunna stanna den och njuta av saker lite extra länge. Intresset för tid fick han redan i skolan, då också ämnet fysik var en favorit.

Hanna Harge

Hanna Harge

Grundare/pedagogik

Hanna vet hur man för sig i backen! Hon är en skarp skidåkare som gärna sätter på sig pjäxorna och tar sig en tur, var som helst och när som helst. Hanna vill se en bättre framtid för barn och ungdomar där deras rättigheter är i fokus. Idrott och svenska stod högt på hennes lista under skoltiden och det har hållit i sig sedan dess.

Mattias Engquist

Mattias Engquist

Redaktör

Att ha många bollar i luften är inget problem för Mattias, han är nämligen riktigt vass på att jonglera. Svenska språket ligger honom varmt om hjärtat, där också miljökämpen inom honom håller till. Mattias skulle vilja att vi tillsammans kunde ta ännu bättre hand om miljön än vad vi gör idag.

Sten Arevik

Sten Arevik

Lektor i didaktik/granskning

Tycker du det är svårt att kasta mitt i prick? När det kommer till pilkastning vet Sten exakt vad han gör. Faktum är att han en gång i tiden var Sveriges bästa dart-spelare. Historia och biologi är båda ämnen som Sten alltid tyckt mycket om, speciellt under skoltiden. Något han däremot inte vill veta av, och som han önskar inte fanns överhuvudtaget, är mobbning och alla former av förtryck.

Anna Anchér

Anna Anchér

Grafisk design

Anna är helt klart den som kan flest ordvitsar av alla oss på Schoolido och det är svårt att inte dra på smilbanden när hon kommer igång. Anna älskar form och färg och därför blir man inte så förvånad över att hennes favoritämne i skolan var bild. Jämställdhet och alla människors lika värde är också något som engagerar och berör Anna mycket.

Angelica Klasson

Angelica Klasson

Lärare

Angelica är NO och matte-läraren som kan spreta sjukt mycket med tårna och som tycker att alla har rätten till att känna att de kan lyckas i skolan. När det kommer till matematik har Angelica stenkoll, vilket i och för sig inte är någon nyhet då matte var favoritämnet redan när hon gick i skolan.

Samuel Magnusson

Samuel Magnusson

Teknik

Att spela piano är helt klart Samuels grej. Han gillar också svenska, speciellt grammatik och litteratur, men är det någonting han verkligen känner starkt för är det kreativitet i alla dess former. Om Samuel fick bestämma skulle kreativiteten få en större plats i vardagen utan att för den skull hela tiden behöva tänka på pengar eller kändisskap.

Ann S. Pihlgren

Ann S. Pihlgren

Fil.dr., Forskare, Svenska

Ann har en känsla för det konstnärliga, något som både märks i vackra akvareller och välordnade scenografier. Hon tycker att alla ska kunna springa till skolan med glädje, och uppleva den fantastiska kunskapsverkstad som skolan verkligen är. När Ann själv gick i skolan gillade hon alla ämnen, även om det fanns några gymnastiklektioner hon hade kunnat tänka sig att stå över.

Emma Söderholm

Emma Söderholm

Lärare

Om dina rabatter svämmar över med ogräs ska du ringa Emma. Hon är nämligen lite av en stjärna vad gäller maskrosrensning. När hon själv gick i skolan var det idrott och teknik som låg närmast hjärtat, men idag arbetar hon som lärare i engelska och svenska. Lika rättigheter och ett jämställt samhälle är Emmas ledstjärna – om du inte är en maskros förstås, då är dina dagar räknade!

Kjell Pihlgren

Kjell Pihlgren

Språklärare och Rektor emeritus

Har du någonsin funderat på hur Albert Engströms berättelser låter på roslagsmål? Det kan Kjell visa, som gärna, uppträder som karaktären Kolingen. Han önskar att alla ska förstå demokratins principer och lära sig att verkligen tänka efter. Religionskunskap var ett ämne som intresserade Kjell under skolåren.

Leo Razzak

Leo Razzak

Social entreprenör

Pitemål är inte världens lättaste dialekt att härma, om du nu kanske inte kommer från Piteå, men Leo han kan göra det utan några problem. Leo gillar olikheter och skulle vilja ändra de tråkiga attityder som vissa har mot människor som har en annan bakgrund än vad de själva har. Att styra och fixa i köket är också något han gillar då hemkunskap var ett favoritämne i skolan.

Louise Lennström

Louise Lennström

Lärare

Om det helt plötsligt börjar blixtra runt omkring dig så vet du att engelskaläraren Louise är i krokarna. Hon lider nämligen av ”jag-måste-ta-en-bild-nu” sjukan. Men det är inte bara kameran som får jobba. Louise är full av energi och är blixtsnabb i sina rörelser, och har en förmåga att gå snabbare än de flesta. Att väcka ett barns eller ungdoms intresse för läsning, att se dem bli uppslukad av en bra historia, är något som Louise verkligen brinner för.

Malin Hökby

Malin Hökby

Lärare

Ibland är det jobbigt att vara ett matematiskt geni. Speciellt för Malin som är engelskalärare. Men, man kan ju inte vara geni på heltid. Malin tycker att jämställdhet är en självklarhet och tar gärna en fight med någon som tycker annorlunda. När hon själv gick i skolan var bild hennes favoritämne.

Malin Sundström

Malin Sundström

Lärare

Svenskläraren Malin brinner för varje enskild elev och tror på att möta dem med respekt. Att skapa en trygghet i klassrummet där elever kan testa gränser, utvecklas och låta sina tankar flyga fritt är viktigt för henne. Att flyga fritt är något som Malin själv älskar. Hon är nämligen en baddare på att vandra högt upp i fjällen, gärna med packning på ryggen. Att få elevers tankar att flyga kanske inte är så konstigt när hennes favoritämnen i skolan var bild och elevens val.

Maria Hasselblad

Maria Hasselblad

Lärare

SO-läraren Maria valde livet som lärare framför en golfkarriär bland palmerna i Florida. Hon har nämligen 3,9 i hcp i golf! När hon inte spenderar sin tid med att få en liten vit boll ner i ett svart hål engagerar hon sig för våra barns framtid, miljöfrågor samt hjälper ungdomar att utvecklas och nå sina mål. Hon har alltid älskat SO-ämnena, även när hon själv gick i skolan.

Mikael Larsson

Mikael Larsson

Lärare

Att alla ska ha rätt att lära på lika villkor är något som matte och NO-läraren Mikael verkligen kan skriva under på. Genom sitt stora engagemang för att utveckla skolan och ge elever de verktyg de behöver för framtiden vill han alltid ligga i framkant. Hans favoritämne i skolan var idrott och matte. Och han verkar ha knäckt en formel för språk också eftersom han talar fyra språk flytande!

Robert Egerot

Robert Egerot

Lärare

”Att vara eller icke vara – det är frågan!” kanske den dramaintresserade SO läraren Robert ställer sig själv när han noga inspekterar det intrikata och delikata glaset från Orrefors. Han kan nämligen det mesta som är värt att kunna om just glas från Orrefors som är tillverkat på femtio och sextiotalet. Sitt intresse för drama? Det fick Robert när han själv gick i skolan. Annars brinner han för ökad internationell solidaritet och gemenskap.

Sonja Schmitz Gustafsson

Sonja Schmitz Gustafsson

Lärare

Går du omkring och tror att du har ätit Sveriges bästa Hallongrottor? Då har du nog aldrig testat Sonjas. När det bakas kanske Sonja stämmer upp i skönsång, för sång och dans är en annan favoritsyssla. Sonja är vår skönsjungande och sprudlande svenskalärare som älskar olika. Att alla människor ska får vara sig själva är viktigt för Sonja, något hon hoppas att fler kan lära sig att förstå.

Stina Ekmark

Stina Ekmark

Lärare

Stina har nästan fotografiskt minne och kan sluka en sommarpocket på vägen till stranden. En talang som hon har haft nytta av många gånger. Hon älskar att dra igång olika projekt som utmanar och bygger ungdomar, gärna med hjälp av teknik och innovationer. Hennes favoritämne i skolan var ganska otippat kemi – med tanke på att Stina idag arbetar som SO-lärare.