Om oss

Så funkar det!
Introduktion till lärtjänsten Schoolido - lär som du vill, när och var som helst.
Gaming can make a better world
Spel kan lära. Se Jane McGonigal som säger sig ha en lösning på hur vi kan använda intresset för problemlösning i dator- och tv-spel till att fungera även i verkligheten. (Ted Talks)
Changing Education Paradigms
Sir Ken Robinson visar vägen till framtidens lärande...
Showreel
Ett urval scener från Schoolidos filmer för lärande.

En kraft som får tankar att växa!

Schoolido är en digital lärtjänst för elever, lärare och föräldrar på högstadiet. På Schoolido.se finns 12 ämnen (Biologi, Fysik, Kemi, Matematik, Hem- och konsumentkunskap, Geografi, Historia, Religionskunskap, Samhällskunskap, Engelska, Svenska och Svenska som andraspråk), i enlighet med varje ämnes kursplan. Samtliga ämnen granskas och kvalitetssäkras löpande av lärare och lektorer.

På Schoolido får alla elever möjlighet att lära sig på varierade sätt genom film, bild, text, uppläst text, quiz, kvalitativa övningar och fördjupningsuppgifter. I forumet Schoolroom kan eleverna ställa frågor, diskutera med andra elever och få svar på sina funderingar.

För lärare är Schoolido en enorm resurs i undervisningen, som ger hjälp med struktur, planering, inspiration och - det viktigaste av allt - mer tid för eleverna. Vår mission är att hjälpa lärare, vårdnadshavare och elever genom hela lärprocessen. Vårt mål är att alla elever ska nå just sina individuella studiemål och kunna gå ut grundskolan med gymnasiebehörighet.

Vårt erbjudande: Schoolido-Systems

Vi kallar vårt erbjudande för Schoolido-Systems. Det är framtidens lärande idag. En fusion där teknik möter didaktik, kvalitetssäkrat ämnesinnehåll, pedagogik och socialt lärande i ett unikt system, som fokuserar på lärprocessen med hjälp av ett multimodalt språk.

Schoolido-Systems frigör tid för livet, tid för reflektion och idéer - när du vill, var du vill. Här enas elever, lärare, vårdnadshavare och skolor tillsammans kring en plattform, som hjälper alla att nå sina respektive mål.

Så går det till

Öppna ett ämne och arbetsområde från menyn och ta dig stegvis djupare in i innehållet, gör ett quiz och testa dig själv eller använd sökfunktionen för att hitta mer om det du undrar över. Du kan även välja färdiga innehållsplaneringar direkt från din egna startsida och följa dina framsteg.

Klicka, läs, lyssna eller titta så är du igång. Du väljer själv din egen takt och det förklaringssätt som passar dig bäst. Se mer här!

Showreel Ett urval scener från Schoolidos filmer för lärande.