Vanliga frågor

Vad är Schoolido?

Schoolido är ett prisbelönt digitalt läromedel för elever, lärare och föräldrar i åk 7-9 samt åk 4-6. Idag består Schoolido av 12 ämnen i åk 7-9 - Biologi, Fysik, Kemi, Matematik, Hem- och konsumentkunskap, Geografi, Historia, Religionskunskap, Samhällskunskap, Engelska, Svenska samt Svenska som andraspråk. Samt Biologi, Fysik, Kemi och Matematik i åk 4-6. Alla ämnen granskas och kvalitetssäkras löpande av lärare och lektorer. 

Vad kan ni hjälpa mig med?

Är du elev, hjälper vi dig genom att samla allt du behöver för att förstå och lära dig på en och samma plats. Är du lärare, hjälper vi dig genom att ge dig stöd till undervisning och planering enligt läroplanen. Är du vårdnadshavare kan du enkelt följa med i undervisningens innehåll, se direkta kopplingar till kursplanerna och aktivt delta i lärprocessen tillsammans med ditt/dina barn.

Hur fungerar det?

Du kan få tillgång till Schoolido antingen genom din skola eller genom att registrera dig privat. Så snart du är medlem kan du börja lära på ditt sätt genom att välja de förklaringar, vägar och metoder som passar dig bäst.

Hur mycket kostar det?

För privata användare: Du provar alltid Schoolido gratis i 14 dagar. Schoolido 7-9 kostar 99 kr i månaden efter provperioden - registrera dig här.

För kommun och skola: Se mer information för lärare och skolor här. Hör av er till oss på skola@schoolido.se om ni vill få ett förslag anpassat för er skola eller kommun.

Vad händer med mitt privatkonto om min skola köper elevlicenser?

Det går bra att flytta ett privatkonto till ett skolkonto. Kontakta oss här så hjälper vi dig. Fyll i dina uppgifter och skriv “Jag vill flytta mitt abonnemang till min skola: skolans namn” i meddelandefältet, så är det klart så snart vi bekräftat med skolan.

Hur fungerar forumet Schoolroom?

Det fungerar precis som vanliga forum. Du kan starta egna trådar, skriva och svara på inlägg. För oss är det viktigt med en schysst och trevlig ton i forumet, så om det är något som händer eller känns stötande hör av dig till oss.

Jag har glömt mitt lösenord. Vad ska jag göra?

Gå till loginsidan och klicka på "Glömt lösenord". Skriv in den e-postadress du registrerat så får du inom kort ett mejl som berättar hur du återställer lösenordet. Obs! Om du inte får något mejl inom de närmsta minuterna bör du dubbelkolla att det inte landat under “skräppost” i ditt mejlprogram.

Jag kan allt! Hur avslutar jag mitt abonnemang?

Du kan enkelt avsluta ditt abonnemang genom att gå in på menyn högst upp till höger, klicka på "Mitt konto", välj "Avsluta prenumeration". Om du ångrar dig längre fram och vill starta konto igen behöver du aktivera det på nytt med dina kortuppgifter. Kontakta oss här om du skulle behöva hjälp.