Skyttegravskriget (Historia > 1871 till idag > Den väpnade freden och första världskriget)

 

Skyttegravskriget

Västfronten! Själva begreppet västfronten har blivit ett begrepp som får människor att tänka på meningslösa strider om ingenting. Västfronten var vad stridslinjerna i gränsområdena mellan Tyskland, Belgien och Frankrike kallades. Västfronten sträckte sig 70 mil genom Flandern i Belgien och norra Frankrike och ända ned till Schweiz. Tyskland hade räknat med att snabbt ockupera Frankrike för att sedan kunna koncentrera sig på det krig mot Ryssland man också planerade för. Men på västfronten fastande kriget och miljoner soldater tvingades gräva ned sig och dö i dessa skyttegravar. 

För att ta del av hela artikeln behöver du bli medlem eller logga in

OM SCHOOLIDO

Schoolido är ett prisbelönt digitalt läromedel för elever, lärare och föräldrar i åk 4-9. På Schoolido ges elever möjlighet att lära sig på sitt sätt, till exempel med film, bild, text, uppläst text, quiz och kvalitativa övningar. Dessutom finns det en rad verktyg som underlättar för specialanpassning. För kluriga frågor, tankar och läxhjälp finns ett forum där elever får personlig hjälp.

Granskade ämnen

Har du tröttnat på att leta runt hela nätet efter granskat och relevant material? På Schoolido finns det du behöver lära dig, en sökning bort.

Olika sätt att lära

Gör läxan på vägen hem från skolan! Testa dina kunskaper i ett quiz eller se en film som gör det svåra enklare. Välj ditt sätt att lära.

Nationella prov

Går du i nian och nationella proven närmar sig? Lugn, vi hjälper dig med exempel, smarta tips och förklaringar som du kan öva på.

Läxhjälp

Gillar du att plugga tillsammans med vänner? Inga problem. I forumet Schoolroom får du hjälp av andra lärare, elever och Schoolidos team.