Att undersöka geografiskt - metoder och tillvägagångssätt (Geografi > Geografins metoder och redskap)

 

Att undersöka geografiskt - metoder och tillvägagångssätt

När vi ska undersöka något inom geografin kan vi göra på många olika sätt. Ibland handlar det om att kartlägga hur floder flyter genom ett visst land. Då behöver vi kanske bara använda en satellitbild. Men om vi också vill undersöka hur många som bor i närhet till floderna och hur många barn de föder? Eller hur en plats förändras under 30 år, hur människor flyttar, hur föroreningar sprider sig? Då behöver vi ofta använda många olika metoder och arbetssätt för att få en bra bild över situationen.

För att ta del av hela artikeln behöver du bli medlem eller logga in

OM SCHOOLIDO

Schoolido är ett prisbelönt digitalt läromedel för elever, lärare och föräldrar i åk 4-9. På Schoolido ges elever möjlighet att lära sig på sitt sätt, till exempel med film, bild, text, uppläst text, quiz och kvalitativa övningar. Dessutom finns det en rad verktyg som underlättar för specialanpassning. För kluriga frågor, tankar och läxhjälp finns ett forum där elever får personlig hjälp.

Granskade ämnen

Har du tröttnat på att leta runt hela nätet efter granskat och relevant material? På Schoolido finns det du behöver lära dig, en sökning bort.

Olika sätt att lära

Gör läxan på vägen hem från skolan! Testa dina kunskaper i ett quiz eller se en film som gör det svåra enklare. Välj ditt sätt att lära.

Nationella prov

Går du i nian och nationella proven närmar sig? Lugn, vi hjälper dig med exempel, smarta tips och förklaringar som du kan öva på.

Läxhjälp

Gillar du att plugga tillsammans med vänner? Inga problem. I forumet Schoolroom får du hjälp av andra lärare, elever och Schoolidos team.