Hur och varför ser världen ut som den gör? (Geografi > Geografins metoder och redskap)

 

Hur och varför ser världen ut som den gör?

Jordklotet må vara litet om vi ser till hela universum. Men för oss människor som bor här är det något helt annat. Enorma skogar, öknar, hav, städer och bergskedjor sträcker sig kring den blå planeten. För att kunna prata om alla platser ger vi dem namn. För att kunna orientera oss ritar vi kartor. De kan se olika ut beroende på vad vi vill ha reda på. Kartor över var människor bor, kartor över sötvatten, kartor över städer. De kan visa höga berg eller migrationsmönster. Allt det här kan vi använda för att lära oss mer om världen.

För att ta del av hela artikeln behöver du bli medlem eller logga in

OM SCHOOLIDO

Schoolido är ett prisbelönt digitalt läromedel för elever, lärare och föräldrar i åk 4-9. På Schoolido ges elever möjlighet att lära sig på sitt sätt, till exempel med film, bild, text, uppläst text, quiz och kvalitativa övningar. Dessutom finns det en rad verktyg som underlättar för specialanpassning. För kluriga frågor, tankar och läxhjälp finns ett forum där elever får personlig hjälp.

Granskade ämnen

Har du tröttnat på att leta runt hela nätet efter granskat och relevant material? På Schoolido finns det du behöver lära dig, en sökning bort.

Olika sätt att lära

Gör läxan på vägen hem från skolan! Testa dina kunskaper i ett quiz eller se en film som gör det svåra enklare. Välj ditt sätt att lära.

Nationella prov

Går du i nian och nationella proven närmar sig? Lugn, vi hjälper dig med exempel, smarta tips och förklaringar som du kan öva på.

Läxhjälp

Gillar du att plugga tillsammans med vänner? Inga problem. I forumet Schoolroom får du hjälp av andra lärare, elever och Schoolidos team.