Övning - Namngeografi (Geografi > Geografins metoder och redskap)

 

Övning - Namngeografi

Jorden består av många, många (alltså många!) platser. Och de flesta av dessa platser har namngivits på något sätt. De heter allt från Gibraltar till Storulvån - från Atlanten till Kaspiska havet. Du behöver såklart inte kunna alla namn, men geografi handlar delvis om att kunna placera in platser i världen. Vi behöver namnen på platserna för vår omvärldsorientering - för att kunna prata om alla platser vi besöker eller tänker på.

För att ta del av hela artikeln behöver du bli medlem eller logga in

OM SCHOOLIDO

Schoolido är ett prisbelönt digitalt läromedel för elever, lärare och föräldrar i åk 4-9. På Schoolido ges elever möjlighet att lära sig på sitt sätt, till exempel med film, bild, text, uppläst text, quiz och kvalitativa övningar. Dessutom finns det en rad verktyg som underlättar för specialanpassning. För kluriga frågor, tankar och läxhjälp finns ett forum där elever får personlig hjälp.

Granskade ämnen

Har du tröttnat på att leta runt hela nätet efter granskat och relevant material? På Schoolido finns det du behöver lära dig, en sökning bort.

Olika sätt att lära

Gör läxan på vägen hem från skolan! Testa dina kunskaper i ett quiz eller se en film som gör det svåra enklare. Välj ditt sätt att lära.

Nationella prov

Går du i nian och nationella proven närmar sig? Lugn, vi hjälper dig med exempel, smarta tips och förklaringar som du kan öva på.

Läxhjälp

Gillar du att plugga tillsammans med vänner? Inga problem. I forumet Schoolroom får du hjälp av andra lärare, elever och Schoolidos team.