Den ökade världshandeln (Historia > Kolonialism och imperialism)

 

Den ökade världshandeln

Idag är det en självklarhet att din tröja är tillverkad på en plats, dina byxor på en annan och dina underkläder på en tredje. Länder handlar med varandra hela tiden, det är en viktig del av ekonomin. Men så har det inte alltid varit. Innan 1400-talet skedde handel mest med närliggande länder, städer eller byar. Men i och med att europeiska upptäcktsresande gav sig ut i världen så startar en global världshandel. Något som har fortsatt till modern tid.

För att ta del av hela artikeln behöver du bli medlem eller logga in

OM SCHOOLIDO

Schoolido är ett prisbelönt digitalt läromedel för elever, lärare och föräldrar i åk 4-9. På Schoolido ges elever möjlighet att lära sig på sitt sätt, till exempel med film, bild, text, uppläst text, quiz och kvalitativa övningar. Dessutom finns det en rad verktyg som underlättar för specialanpassning. För kluriga frågor, tankar och läxhjälp finns ett forum där elever får personlig hjälp.

Granskade ämnen

Har du tröttnat på att leta runt hela nätet efter granskat och relevant material? På Schoolido finns det du behöver lära dig, en sökning bort.

Olika sätt att lära

Gör läxan på vägen hem från skolan! Testa dina kunskaper i ett quiz eller se en film som gör det svåra enklare. Välj ditt sätt att lära.

Nationella prov

Går du i nian och nationella proven närmar sig? Lugn, vi hjälper dig med exempel, smarta tips och förklaringar som du kan öva på.

Läxhjälp

Gillar du att plugga tillsammans med vänner? Inga problem. I forumet Schoolroom får du hjälp av andra lärare, elever och Schoolidos team.