Den moderna tidens förhistoria - Vad hände innan Tysklands enande 1871? (Historia > 1871 till idag)

 

Den moderna tidens förhistoria - Vad hände innan Tysklands enande 1871?

När du ska undersöka en bestämd historisk tid eller epok är det ofta bra att börja söka sig bakåt i tiden. Den tid du ska undersöka är faktiskt ett resultat av saker som hänt tidigare. När du gör det här kan du nästan gå hur långt tillbaka som helst, hjulet uppfanns i Mesopotamien för flera tusen år sedan. Och utan tvivel var hjulet viktigt under 1900-talet. Men vi börjar nog ändå lite närmare i tiden. Vi kommer här att lyfta fram några saker som skedde under de två århundradena som föregick 1900-talet. Det handlar om saker som i olika utsträckning kan hjälpa oss att förstå eller ge en bakgrund till 1871 – idag, denna dynamiska, motsägelsefulla, fantastiska och fasansfulla tid.

För att ta del av hela artikeln behöver du bli medlem eller logga in

OM SCHOOLIDO

Schoolido är ett prisbelönt digitalt läromedel för elever, lärare och föräldrar i åk 4-9. På Schoolido ges elever möjlighet att lära sig på sitt sätt, till exempel med film, bild, text, uppläst text, quiz och kvalitativa övningar. Dessutom finns det en rad verktyg som underlättar för specialanpassning. För kluriga frågor, tankar och läxhjälp finns ett forum där elever får personlig hjälp.

Granskade ämnen

Har du tröttnat på att leta runt hela nätet efter granskat och relevant material? På Schoolido finns det du behöver lära dig, en sökning bort.

Olika sätt att lära

Gör läxan på vägen hem från skolan! Testa dina kunskaper i ett quiz eller se en film som gör det svåra enklare. Välj ditt sätt att lära.

Nationella prov

Går du i nian och nationella proven närmar sig? Lugn, vi hjälper dig med exempel, smarta tips och förklaringar som du kan öva på.

Läxhjälp

Gillar du att plugga tillsammans med vänner? Inga problem. I forumet Schoolroom får du hjälp av andra lärare, elever och Schoolidos team.