Varför ska jag lära mig om 1871 till idag? (Historia > 1871 till idag)

 

Varför ska jag lära mig om 1871 till idag?

Det här momentet handlar om mänsklighetens mest intensiva och händelserika 150 år. För 150 år sedan vandrade det flesta människor fortfarande omkring i ett bondesamhälle, inte helt olikt bondesamhället några hundra år tidigare. Idag kan du digitalt vandra omkring i en global värld. Vad hände egentligen? Hur gick det här till? I det här momentet ska vi ge en bild av det moderna samhällets födelse, en resa genom krig och fred, utveckling och bakslag.

För att ta del av hela artikeln behöver du bli medlem eller logga in

OM SCHOOLIDO

Schoolido är ett prisbelönt digitalt läromedel för elever, lärare och föräldrar i åk 4-9. På Schoolido ges elever möjlighet att lära sig på sitt sätt, till exempel med film, bild, text, uppläst text, quiz och kvalitativa övningar. Dessutom finns det en rad verktyg som underlättar för specialanpassning. För kluriga frågor, tankar och läxhjälp finns ett forum där elever får personlig hjälp.

Granskade ämnen

Har du tröttnat på att leta runt hela nätet efter granskat och relevant material? På Schoolido finns det du behöver lära dig, en sökning bort.

Olika sätt att lära

Gör läxan på vägen hem från skolan! Testa dina kunskaper i ett quiz eller se en film som gör det svåra enklare. Välj ditt sätt att lära.

Nationella prov

Går du i nian och nationella proven närmar sig? Lugn, vi hjälper dig med exempel, smarta tips och förklaringar som du kan öva på.

Läxhjälp

Gillar du att plugga tillsammans med vänner? Inga problem. I forumet Schoolroom får du hjälp av andra lärare, elever och Schoolidos team.