Så räknar vi brotten (Samhällskunskap > Lag och rätt)

 

Så räknar vi brotten

Den vanligaste anledningen till att folk sitter i fängelse är narkotikabrott och våldsbrott. Mord och dråp är väldigt ovanligt, bara några procent av alla som sitter i fängelse har begått ett så grovt brott. Över 90 procent av de cirka 4000 personer som sitter i fängelse i Sverige är män, och nästan hälften har suttit i fängelse förut. I USA sitter minst 1 procent av befolkningen i fängelse. San Marino, däremot, har bara en fånge och i Sverige är det mindre än 1 promille av den vuxna befolkningen som sitter i fängelse. Så, det var lite brottsstatistik!

För att ta del av hela artikeln behöver du bli medlem eller logga in

OM SCHOOLIDO

Schoolido är ett prisbelönt digitalt läromedel för elever, lärare och föräldrar i åk 4-9. På Schoolido ges elever möjlighet att lära sig på sitt sätt, till exempel med film, bild, text, uppläst text, quiz och kvalitativa övningar. Dessutom finns det en rad verktyg som underlättar för specialanpassning. För kluriga frågor, tankar och läxhjälp finns ett forum där elever får personlig hjälp.

Granskade ämnen

Har du tröttnat på att leta runt hela nätet efter granskat och relevant material? På Schoolido finns det du behöver lära dig, en sökning bort.

Olika sätt att lära

Gör läxan på vägen hem från skolan! Testa dina kunskaper i ett quiz eller se en film som gör det svåra enklare. Välj ditt sätt att lära.

Nationella prov

Går du i nian och nationella proven närmar sig? Lugn, vi hjälper dig med exempel, smarta tips och förklaringar som du kan öva på.

Läxhjälp

Gillar du att plugga tillsammans med vänner? Inga problem. I forumet Schoolroom får du hjälp av andra lärare, elever och Schoolidos team.