Det svenska rättsväsendet (Samhällskunskap > Lag och rätt)

 

Det svenska rättsväsendet

Du är på väg hem efter att ha varit hos en kompis och spelat spel. På den svagt upplysta gången genom parken står någon. Du snabbar på stegen men det är försent. Hit med mobilen och plånboken, ryter en röst. Du kan inte se något ansikte bara en kniv som glimmar till i ljuset från gatlyktan. Personen tar dina grejer och försvinner in i mörkret. Vad händer nu? Kugghjulen i Sveriges rättsväsende börjar mala.

För att ta del av hela artikeln behöver du bli medlem eller logga in

OM SCHOOLIDO

Schoolido är ett prisbelönt digitalt läromedel för elever, lärare och föräldrar i åk 4-9. På Schoolido ges elever möjlighet att lära sig på sitt sätt, till exempel med film, bild, text, uppläst text, quiz och kvalitativa övningar. Dessutom finns det en rad verktyg som underlättar för specialanpassning. För kluriga frågor, tankar och läxhjälp finns ett forum där elever får personlig hjälp.

Granskade ämnen

Har du tröttnat på att leta runt hela nätet efter granskat och relevant material? På Schoolido finns det du behöver lära dig, en sökning bort.

Olika sätt att lära

Gör läxan på vägen hem från skolan! Testa dina kunskaper i ett quiz eller se en film som gör det svåra enklare. Välj ditt sätt att lära.

Nationella prov

Går du i nian och nationella proven närmar sig? Lugn, vi hjälper dig med exempel, smarta tips och förklaringar som du kan öva på.

Läxhjälp

Gillar du att plugga tillsammans med vänner? Inga problem. I forumet Schoolroom får du hjälp av andra lärare, elever och Schoolidos team.