Erosion (Geografi > Klimat och vegetation)

 

Erosion

Vind, vatten och luft påverkar allt ovanför jordskorpan. De verkar som osynliga nötande och nedslitande krafter på jordens ojämnheter, till exempel höjder som uppstår genom bergsbildning. Erosion kan liknas vid "sandpapper", eftersom effekten på naturen påminner om den som ett sandpapper har på en träbit. Men erosionsprocesser tar ofta lång tid, mycket längre än en vass träbit som får mjuka kanter inom loppet av en slöjdlektion. 

För att ta del av hela artikeln behöver du bli medlem eller logga in

OM SCHOOLIDO

Schoolido är ett prisbelönt digitalt läromedel för elever, lärare och föräldrar i åk 4-9. På Schoolido ges elever möjlighet att lära sig på sitt sätt, till exempel med film, bild, text, uppläst text, quiz och kvalitativa övningar. Dessutom finns det en rad verktyg som underlättar för specialanpassning. För kluriga frågor, tankar och läxhjälp finns ett forum där elever får personlig hjälp.

Granskade ämnen

Har du tröttnat på att leta runt hela nätet efter granskat och relevant material? På Schoolido finns det du behöver lära dig, en sökning bort.

Olika sätt att lära

Gör läxan på vägen hem från skolan! Testa dina kunskaper i ett quiz eller se en film som gör det svåra enklare. Välj ditt sätt att lära.

Nationella prov

Går du i nian och nationella proven närmar sig? Lugn, vi hjälper dig med exempel, smarta tips och förklaringar som du kan öva på.

Läxhjälp

Gillar du att plugga tillsammans med vänner? Inga problem. I forumet Schoolroom får du hjälp av andra lärare, elever och Schoolidos team.