Skriva laborationsrapport (Kemi > Om kemins metoder och arbetssätt)

 

Skriva laborationsrapport

Sanningen är svårfångad och vi människor missuppfattar ofta varandra. För att vi ska kunna få veta något så säkert som möjligt så arbetar man inom forskning, framförallt inom naturvetenskap, på ett så likartat sätt som möjligt. Detta sätt att undersöka kallas för den naturvetenskapliga metoden. Den innebär bland annat att allt ska noteras i till exempel en laborationsrapport. Detta för att säkerställa kvaliteten i själva undersökningen och att det ska vara lättare för andra forskare att göra om undersökningen - att pröva den.

För att ta del av hela artikeln behöver du bli medlem eller logga in

OM SCHOOLIDO

Schoolido är ett prisbelönt digitalt läromedel för elever, lärare och föräldrar i åk 4-9. På Schoolido ges elever möjlighet att lära sig på sitt sätt, till exempel med film, bild, text, uppläst text, quiz och kvalitativa övningar. Dessutom finns det en rad verktyg som underlättar för specialanpassning. För kluriga frågor, tankar och läxhjälp finns ett forum där elever får personlig hjälp.

Granskade ämnen

Har du tröttnat på att leta runt hela nätet efter granskat och relevant material? På Schoolido finns det du behöver lära dig, en sökning bort.

Olika sätt att lära

Gör läxan på vägen hem från skolan! Testa dina kunskaper i ett quiz eller se en film som gör det svåra enklare. Välj ditt sätt att lära.

Nationella prov

Går du i nian och nationella proven närmar sig? Lugn, vi hjälper dig med exempel, smarta tips och förklaringar som du kan öva på.

Läxhjälp

Gillar du att plugga tillsammans med vänner? Inga problem. I forumet Schoolroom får du hjälp av andra lärare, elever och Schoolidos team.