Schoolido och IST

Edtechföretaget IST förvärvar merparten av Schoolido, en digital lärtjänst för årskurs 4–9. I och med köpet kompletterar IST sitt lärerbjudande med en kvalitetssäkrad lärtjänst som nu kommer landets elever och lärare till nytta.

IST förvärvar prisade startupbolaget Schoolido

– Schoolido har på ett kreativt sätt skapat helt nya förutsättningar för lärande både i skolan och i hemmet. Det är med stor glädje jag välkomnar hela teamet till IST, och jag ser fram emot att kunna erbjuda Schoolido till våra 5 miljoner användare, säger Tommy Eklund, vd IST Group.

Mer tid för eleverna

Schoolido används idag integrerat i undervisningen som en utbildningssajt på många skolor i landet samt som en digital läxläsningstjänst av många föräldrar och deras barn. Eleverna kan själva välja den lärmetod som passar dem bäst, exempelvis genom att läsa, lyssna eller göra olika tester.

– För lärare är Schoolido en resurs i undervisningen som bidrar till struktur, planering, inspiration och, det viktigaste av allt, mer tid för eleverna. Tillsammans med IST:s övriga erbjudande inom lärande och administration ser vi enorma möjligheter att förenkla skolvardagen och på sätt möjliggöra ett ännu bättre lärande, säger Oskar Schröder, medgrundare av Schoolido och numera Head of Business Unit Labs på IST.

IST förvärvade en mindre del av Schoolido våren 2017. Förvärvet av resterande del innebär att de båda bolagen slås samman till ett. I och med det stärker IST sin position som Skandinaviens ledande edtechleverantör.

Om Schoolido

Schoolido är en prisbelönt lärtjänst med fokus på årskurs 4–9. Föräldrar kan enkelt se, förstå och följa barnens utveckling med hjälp av ett innehåll som löpande granskas och kvalitetssäkras av lärare och lektorer. Schoolido utnämndes 2018 till Sveriges bästa utbildningssajt av Internetworld och var med på topplistan även 2016 och 2017. Di Digital utnämnde Schoolido till ett av landets hetaste edtechbolag hösten 2017.

Om IST

IST är med sina cirka fem miljoner användare Skandinaviens ledande edtechföretag inom administration, lärande och schema med hemmamarknader i Skandinavien och Tyskland. Företaget har de senaste åren genomfört flera omfattande förändringar av både organisation och erbjudande för att möta behoven från nya målgrupper i samhället, bland annat med ett unikt lärerbjudande.

För mer information, kontakta:

Tommy Eklund, vd IST Group, tommy.eklund@ist.com, +46 76 610 56 30
Oskar Schröder, Head of Business Unit Labs IST, oskar.schroder@ist.com, +46 73 653 13 00