Schoolido - Sveriges bästa utbildningssajt 2018 | Blogg

BLOGG

Vi är GDPR kompatibla

Den 25 maj trädde EU:s nya lag om dataskydd, GDPR, i kraft. Självfallet har Schoolido gjort insatser för att se till att även vi följer lagen om dataskydd.

Läs mer

Nu är det ännu enklare att planera med Schoolido!

Vårt kraftfulla planeringsverktyg har fått en uppfräschning - nu är det mer intuitivt och användarvänligt att göra en egen planering. Vi hoppas att fler kommer att upptäcka det smarta med att ge elever färdiga planeringar i Schoolido.

Läs mer

All denna bedömning

De nationella proven följer nu slag i slag och Sveriges lärare står inför frågor som handlar om vad som ska bedömas och hur denna bedömningen kan gå till? Lärare kan som vi alla vet undervisa alldeles utmärkt på tusen olika sätt, men bedömningsarbetet ska vara rättssäkert och ske i enlighet med bestämda förordningar.

Läs mer

Schoolido Sveriges bästa utbildningssajt 2018!

Schoolido är vinnare av Sveriges Topp100 bästa sajter i kategorin bästa utbildningssajt 2018! Vi är otroligt stolta och glada över att ha fått utmärkelsen av Internetworld. Det är tredje året i rad som vi är med på listan, som vinnare år 2016 samt topp fem år 2017.

Läs mer

Samarbete mellan Läxhjälpen och Schoolido

Ge alla möjligheten att lyckas i skolan! Stiftelsen Läxhjälpen har en vision om ett samhälle där barn växer upp med förutsättningar att klara skolan, utvecklas och nå sin fulla potential. Schoolidos mål är alla ska få möjligheter att lära på SITT sätt. Vad kan vara en bättre grund för ett partnerskap?! Läxhjälpen och Schoolido a...

Läs mer

Filmnyheter under sportlovstider

Nu när sportlovet är i full gång vill vi stolt presentera vårt samarbete med Stockholms Filmfestival Junior som jobbar med kreativt filmskapande för barn och unga. För Schoolido, vars ledord är lär på DITT sätt, är film en viktigt del i detta. Därför känns samarbetet med filmfestivalen extra spännande, vi tror att man kan lära sig m...

Läs mer

Förberedelser inför de nationella proven årskurs 9

Det finns nog inget i svensk skola som skapar en sådan akut kollektiv betygsstress, oro och till och med ångest för elever, som de nationella proven. Det är också en hektisk period för lärare och många föräldrar känner sig lite hjälplösa när de ser sina barns oro och stress. Den här gör att en hel del elever underpresterar, helt i...

Läs mer

Engelska på olika sätt

Schoolido har tagit fram två varianter av ämnet engelska. Vi har haft förmånen att göra det i samarbete med Harriette Persson – engelsklärarnas engelsklärare och dessutom välkänd från dramadokumentären "Klass 9A".

Läs mer

Träffa oss på vårens läromedelsmässor!

Schoolido kommer att medverka på flertalet läromedelsutställningar till våren. Bland annat kommer vi medverka på Läromedia bokhandels inspirationsdagar. Exklusivt för våra mässbesökare erbjuder vi en månads gratis test. Kom till vår monter och hämta din kampanjkod!

Läs mer

Våren är här!

Vårterminen har definitivt dragit igång igen och vi är redan inne i februari. Under hösten har vi ägnat tid åt en hel del uppdateringar som vi hoppas kommer hjälpa våra användare. För niondeklassarna kommer såklart de nationella proven att ha ett stort fokus under våren. Därför har vi gått igenom allt material i vårt område med fö...

Läs mer