BLOGG

Schoolido och IST

Edtechföretaget IST förvärvar merparten av Schoolido, en digital lärtjänst för årskurs 4–9. I och med köpet kompletterar IST sitt lärerbjudande med en kvalitetssäkrad lärtjänst som nu kommer landets elever och lärare till nytta.

Läs mer

Föreläsning hos FDB

I november 2018 var Schoolido gäst hos FDB (Föräldraföreningen för dyslektiska barn) i Stockholm för att visa och berätta om vår tjänst. Det blev ett mycket inspirerande möte med engagerade föräldrar och ungdomar - tack för att vi fick komma!

Läs mer

Hur lär vi oss och vilka tekniker finns till hjälp?

Den uppenbara frågan är: hur det går till när vi människor lär oss förstå nya saker? Tyvärr så finns det inga enkla självklara svar - människor är olika och olika kunskapsområden kräver olika strategier. Men dess bättre så vet vi faktiskt en hel del om vad som kännetecknar effektiva studiestrategier och studietekniker.

Läs mer

Schoolido underlättar för lärare och elever på Språkintroduktionen

Lärare på Språkintroduktionen i Växjö har provat Schoolido med sina elever under våren. De har främst använt Schoolido i samband med övning inför nationella prov i matematik.

Läs mer

Lär mer med de studietekniker och strategier som passar dig

Hur går det egentligen till när vi lär oss saker och hur gör vi för att på ett så bra sätt som möjligt lära oss det vi ska lära oss? Frågor som de här blir alltmer viktiga i dagens delvis nya digitala kunskaps- och informationssamhälle. Det är ju så att vi lever i en ny tid där nya villkor råder för information, kunskap och lära...

Läs mer

Ungdomar som nyss kommit till Sverige har haft stor nytta av Schoolido

Flera av eleverna på Språkintroduktionen i Växjö har endast varit bosatta i Sverige ett antal år och har annat modersmål än svenska. Under våren provade dessa elever Schoolido där fokus låg på att träna inför de nationella proven.

Läs mer

Vi är GDPR-kompatibla

Den 25 maj trädde EU:s nya lag om dataskydd, GDPR, i kraft. Självfallet har Schoolido gjort insatser för att se till att även vi följer nya lagen om utökat dataskydd.

Läs mer

Nu är det ännu enklare att planera med Schoolido!

Vårt kraftfulla planeringsverktyg har fått en uppfräschning - nu är det mer intuitivt och användarvänligt att göra en egen planering. Vi hoppas att fler kommer att upptäcka det smarta med att ge elever färdiga planeringar i Schoolido.

Läs mer

All denna bedömning

De nationella proven följer nu slag i slag och Sveriges lärare står inför frågor som handlar om vad som ska bedömas och hur denna bedömningen kan gå till? Lärare kan som vi alla vet undervisa alldeles utmärkt på tusen olika sätt, men bedömningsarbetet ska vara rättssäkert och ske i enlighet med bestämda förordningar.

Läs mer

Schoolido Sveriges bästa utbildningssajt 2018!

Schoolido är vinnare av Sveriges Topp100 bästa sajter i kategorin bästa utbildningssajt 2018! Vi är otroligt stolta och glada över att ha fått utmärkelsen av Internetworld. Det är tredje året i rad som vi är med på listan, som vinnare år 2016 samt topp fem år 2017.

Läs mer

Schoolido i media

För uppdateringar och nyheter från oss,
besök gärna våra sociala kanaler