Våren är här!

Vårterminen har definitivt dragit igång igen och vi är redan inne i februari. Under hösten har vi ägnat tid åt en hel del uppdateringar som vi hoppas kommer hjälpa våra användare.

För niondeklassarna kommer såklart de nationella proven att ha ett stort fokus under våren. Därför har vi gått igenom allt material i vårt område med förberedelser för nationella prov och gett det en uppfräschning.

När du loggar in på Schoolido märker du kanske också att förstasidan är uppdaterad? Det är idag ännu smidigare för dig som användare att hitta på Schoolido och få åtkomst till de mest populära funktionerna. Både du som elev, och du som lärare får en tydlig överblick över aktiviteter på Schoolido. 

Som en del i detta så hittar du även tips från Schoolido när du loggar in. Det kan vara nya funktioner, en spännande planering eller en läsvärd artikel som vi tror kan passa dig. Just nu tipsar vi om en ny planering av Göran Svanelid om hållbar utveckling. Den planeringen tillsammans med ett flertal andra från Göran (och våra andra duktiga medarbetare) hittar du i planeringsverktyget.

Vi har också gjort en större genomarbetning av ämnet Engelska. Allt material är nu tillgängligt på både svenska och engelska, och du kan växla mellan de två versionerna – självklart helt i enlighet med kursplanerna. Om denna uppdatering, samt tankarna bakom, kommer du att kunna läsa mer om här på bloggen inom kort.

Vår tanke med bloggen är att lyfta fram perspektiv från olika medarbetare, partners och användare för att du som läsare ska få inspiration i din undervisning/studier och få tips på nya sätt att använda Schoolido. Vi kommer att återkomma med fler handfasta tips kring de nationella proven samt mer kring betyg och bedömning. Vi är självklart igång med att implementera de nya digitaliseringsdirektiven inför hösten, ett arbete du kan följa här på bloggen.

Har du ämnen som du gärna ser att vi tar upp här, eller något speciellt du vill lyfta eller diskutera med oss så tveka inte att höra av dig! Schoolido fortsätter utvecklas tack vare alla engagerade användare som ger oss inspiration och tips på hur vi kan underlätta er vardag genom vidareutveckling av Schoolido. Vi lyssnar mer än gärna!

Med förhoppning om en inspirerande och spännande vår,

Jenny Ann Ax:son Johnson
VD Schoolido