Föreläsning hos FDB

I november 2018 var Schoolido gäst hos FDB (Föräldraföreningen för dyslektiska barn) i Stockholm för att visa och berätta om vår tjänst. Det blev ett mycket inspirerande möte med engagerade föräldrar och ungdomar - tack för att vi fick komma!

Att komma i kontakt med en förening som FDB känns extra roligt för oss på Schoolido. Dyslexi ligger nära vårt hjärta och är även en av orsakerna att tjänsten ens finns. 

Schoolido startades bland annat av läraren Hanna Harge vars son Gustav är dyslektiker. När Gustav fick utmaningar i skolan bestämde de sig för att skapa en tjänst som skulle möta varje elev utifrån deras specifika behov, och där alla fick samma möjligheter. Just möjligheten att kunna få lära på sitt sätt har alltid varit ledstjärna för oss på Schoolido. 

Under träffen med FDB fick vi ta del av en otroligt inspirerande föreläsning av Daniella Heljeved som går sista året på gymnasiet och driver bloggen DyssePlugg. Besök gärna hennes blogg här! Daniella berättade bland annat om sin resa genom skolan med grav dyslexi.

Under Schoolidos presentation låg fokus på att visa några av de funktioner som vi har utvecklad med stöd från SPSM (Specialpedagogiska skolmyndigheten). Här kan du se mer om hur Schoolido kan anpassas och vilka verktyg som finns tillgängliga! 

Alla föräldrar och ungdomar från FDB har nu fått tillgång till Schoolido och kommer att testa tjänsten kostnadsfritt under en period.

Vi passar också på att puffa för Föräldraföreningen för dyslektiska barn och deras fantastiska arbete. Besök gärna FDB:s hemsida här!

Är du medlem i FDB och också nyfiken på att testa vår tjänst?
Hör av dig till Oscar Burman, försäljningsansvarig på Schoolido!

Vänliga hälsningar,
Schoolido