Filmnyheter under sportlovstider

Nu när sportlovet är i full gång vill vi stolt presentera vårt samarbete med Stockholms Filmfestival Junior som jobbar med kreativt filmskapande för barn och unga. För Schoolido, vars ledord är lär på DITT sätt, är film en viktigt del i detta. Därför känns samarbetet med filmfestivalen extra spännande, vi tror att man kan lära sig mycket genom att se, skapa och diskutera film.

Stockholms Filmfestival Junior startade år 2000 för att sprida kvalitetsfilm till barn och unga. Varje år har festivalen en tävling där ungdomar i Sverige har möjlighet att medverka med en egenproducerad kortfilm på en minut - vinnarna i tävlingen utses under festivalen. Skolor och fritids har under sportlovsveckan i Stockholms län haft möjlighet att vara med och skapa film i så kallade Filmverkstäder.

Själva filmfestivalen pågår mellan 16-21 april där pedagoger, barn och unga har möjlighet att till fri entré besöka samtliga biografer i Stockholm och se över ett 30-tal filmer. Mer om festivalen finns att läsa på stockholmfilmfestival.se/junior

I vårt samarbete med Stockholms Filmfestival Junior vill vi tillsammans visa på vikten av att lära på olika sätt. Vi vet att rörlig bild kan vara ett starkt pedagogiskt inslag både i skolan och hemma och kommer att lyfta detta under hashtaggen #larmedfilm.

Förberedelser inför festivalen pågår för fullt under våren och från Schoolidos håll så kommer vi i samband med detta titta vidare på hur man kan just lära genom film.

Som komplement till festivalens egna "1 minut film" kommer även Schoolido att bjuda in barn och ungdomar i högstadiet till att skapa egna filmer kring lärande. För mer information om tävlingen, läs mer och ansök på www.schoolido.se/larmedfilm

Följ oss gärna på Instagram och Facebook för att ta del av det senaste kring #larmedfilm.

 

Glöm inte att besöka Stockholms Filmfestival Junior om du är i Stockholm under vecka 16! 

 

Lisa Chapovalova
Schoolido