Erfarenhetsutbyte i Botkyrka - en lärorik dag!

Den 14:e september arrangerade Botkyrka kommun tillsammans med IIS (Internetstiftelsen) ett erfarenhetsutbyte om Skolfederation och digitaliseringen i skolan. På agendan fanns många bra föreläsningar och möjlighet att prata direkt med både tjänsteleverantörer, myndigheter och användarorganisationer. Schoolido var naturligtvis på plats!

Att digitalisering i skolan är ett hett ämne råder det ingen tvekan om! Nu är tiden mogen för att sluta prata om devices och en-till-en-satsningar och istället börja tala om lärande och pedagogik i en digital miljö. Det verkar samtliga deltagare vara eniga om, "lika självklart som två hål i väggen!".

“Ledning”, “Standardisering”, “Samarbete”. Några av de nyckelord som var starkast lysande vid en mentometerundersökning som gjordes med frågan: Viktigaste faktor för att öka förändringshastigheten? Kanske kan vi med hjälp av dessa nyckelord få Sveriges skolor att bli lika framgångsrika som skolorna i Singapore?

Vi vill tacka Botkyrka kommun och IIS för en riktigt bra dag med väldigt intressanta föreläsningar. Om du inte var på plats så kan du se föreläsningarna ändå! Klicka bara på länken nedan. Vill särskilt tipsa om Kristina Alexandersson, från IIS, som höll en mycket inspirerande föreläsning. Missa inte den!

Klicka här för att se föreläsningarna!

Oscar Burman

Försäljningschef