Schoolido Sveriges bästa utbildningssajt 2018!

Schoolido är vinnare av Sveriges Topp100 bästa sajter i kategorin bästa utbildningssajt 2018! Vi är otroligt stolta och glada över att ha fått utmärkelsen av Internetworld. Det är tredje året i rad som vi är med på listan, som vinnare år 2016 samt topp fem år 2017.

Ett urval av juryns motivering hittar du nedan:

"Ett smart planeringsverktyg och texter som förklarar varför vi ska lära oss saker gör att vi nästan, men bara nästan, önskar att det var möjligt att gå om högstadiet igen."

Extra roligt är det att juryn väljer att lyfta fram den satsning Schoolido har gjort under det senaste året på ökad tillgänglighet, d.v.s. att det verkligen ska vara möjligt för alla att lära på sitt sätt med Schoolido.

"Vi gillar att Schoolido har lagt kraft på att göra det tillgängligt för alla: här finns möjlighet att få texter upplästa eller översatta till sitt eget modersmål, och det finns ett särskilt typsnitt som underlättar för dyslektiker."

Hela artikeln med motivering till utmärkelsen kan läsas här:

Topp100 2018: Här är de 5 bästa sajterna för utbildning

Vi är väldigt stolta och glada över utmärkelsen. I samband med detta vill vi också passa på att tacka alla våra användare, det är genom er vi blir bättre! Att ni hör av er och delar med er med tankar och idéer kring hur Schoolido kan vidareutvecklas är oerhört värdefullt. Ni lär oss vad som är viktigt! Denna utmärkelse sporrar oss till att göra Schoolido till ett ännu mer tillgängligt digitalt läromedel, som ska kunna fungera lika bra i klassrummet som i hemmet för läxläsning.

Idag blir det tårta och firande här på Schoolido men imorgon tar vi nya tag för att ta vidare arbetet med att fortsätta bygga Sveriges bästa utbildningssajt - tillsammans med er, elever, föräldrar och lärare!

Mer om tidigare års utmärkelser och motiveringar kan ni läsa här: 

Topp100 2016: Här är de 5 bästa sajterna inom utbildning

Topp100 2017: Sveriges 5 bästa sajter för utbildning

Och tveka inte att höra av er om ni har idéer på hur vi kan fortsätta vidareutveckla Schoolido!

Jenny Ann Ax:son Johnson
VD Schoolido