Brev för att förbättra milön

Hej! vi ska skriva ett brev till ett företag kan förbättra miljön. Jag har tänkt att skriva till ica, om vad det kan göra för att förbättra miljön. Jag tänker mig att det finns vissa saker som är bättre för miljön om man handlar, det är oftast lite dyrare och finns mindre av tex. det närproducerade och ekologiska produkter. Jag vill alltså att brevet ska handla om att det ska ha fler produkter som är när producerade och ekologiska och marknadsföra det mer än det andra för att miljön skulle bli bättre då. Brevet ska vara ett argumenterande brev, vilka är argumenten för dem att ha fler eko/närproducerade produkter och varför skulle dom tjäna på det? eller kan jag skriva något annat för att ica ska bättra miljön? Snälla hjälp!!

Lärare

Hej burvallelsa!

Självklart hjälper vi dig vidare. Är det här en uppgift ni gör över flera ämnen? Tänker att det inte bara ingår biologi här utan även samhällskunskap och svenska.

Att ICA ska satsa mer på närproducerade och ekolgiska produkter är absolut en bra början. På ICA:s hemsida ( http://www.ica.se/ica-tar-ansvar/miljo/miljo-i-butik/ ) radar de själva upp hur de anser att de tar ansvar. Som sagt är detta deras egen information så observera att den inte objektiv! Jag tänker att det här iallafall kan ge dig inspiration hur de kan förbättras ytterligare. ICA är ju ändå en stor matkedja som har resurser att påverka på flera plan och ta en tydlig ställning. Tex ha ett brett sortiment av bara ekologiska varor till priser som fler kan betala. Kanske bara ha svenska äpplen i utbudet helt enkelt när det är säsong iallafall.

Vet du någon matbutik som skiljer sig i miljöansvar mot andra matbutiker? Vad gör de som ICA kan ta efter? En sådan kan vara tex http://paradiset.com/varfor-paradiset-sodermalm/

Du ställde frågan vad ICA vinner på det här? En vinst skulle kunna vara att de får god publicitet och förknippas med att vara ett ansvarstagande företag som medvetna konsumenter väljer. Har du hört talas om CSR? Här hittar du mer om det: https://www.schoolido.se/a/internationella-relationer/multinationella-foretag

Till sist några tips när du skriver en argumenterande text. Var konkret i dina förslag samt tänk ut vad ICA skulle svara på dina argument. Alltså ta hål på deras motargument redan från början. Här får du en massa fler tips hur du kan skriva en argumenterande text:
https://www.schoolido.se/a/skriva/bygg-upp-ett-argument

Hjälpte detta dig vidare?

Vänliga hälsningar
Angelica på Schoolido

Ja tack för hjälpen!

Få svar på dina funderingar, bli premium!

För att kunna ställa frågor i våra forum behöver du vara inloggad och ha ett premiumkonto på Schoolido. Just nu kan du teckna ett abonnemang för 69kr/månad eller ta del av något av våra andra erbjudanden.

Skaffa Schoolido Premium!

DU SOM ÄR ELEV FÅR TESTA GRATIS I 14 DAGAR!

Säg hej då till en röra av stenciler, appar, inlogg och sajter! Schoolido.se är lärtjänsten som samlar allt elever i åk 7-9 behöver lära sig på ett ställe. Schoolido hjälper elever att skapa ordning i lärandet, är ett stöd för lärare i undervisningen och hjälper föräldrar att hänga med i skolan. Gör som 24.000 andra – testa idag!