Schoolido | Lär på ditt sätt

Vanliga frågor

Vad är Schoolido?

En lärtjänst för elever och lärare på högstadiet, som gör det möjligt att lära på sitt sätt genom film, bild, ljud, text, quiz, fördjupningsuppgifter och hjälpa varandra i forumet, Schoolroom. Schoolido erbjuder 12 ämnen för åk 7-9 med innehåll framtaget, anpassat och granskat av lärare, lektorer, pedagoger, redaktörer, grafiker, filmproducenter och webbutvecklare. För lärare är Schoolido en enorm resurs i undervisningen. Som lärare får du hjälp med struktur, planering, inspiration och - det viktigaste av allt - mer tid över för eleverna. För elever innebär det flera möjligheter att inspirera och komma vidare i lärprocessen.

Vad kan ni hjälpa mig med?

Är du elev i åk 7-9, hjälper vi dig genom att samla allt du behöver för att förstå och lära dig på en och samma plats. Är du lärare, hjälper vi dig genom att ge dig stöd till undervisning och planering enligt läroplanen. Är du vårdnadshavare kan du enkelt följa med i undervisningens innehåll, se direkta kopplingar till kursplanerna och aktivt delta i lärprocessen tillsammans med ditt/dina barn.

Hur fungerar det?

Du kan få tillgång till Schoolido antingen genom din skola eller genom att registrera dig privat. Så snart du är medlem kan du börja lära på ditt sätt genom att välja de förklaringar, vägar och metoder som passar dig bäst. Klicka dig fram genom menyn eller sök på det du vill lära mer om, så är du igång!

Hur mycket kostar det?

För privata prenumeranter: Prova Schoolido gratis i 14 dagar och därefter betala endast 69:-/mån, helt utan bindningstid. Alla användare är välkomna - ingen åldergräns för lärande!

För kommun och skola: Se mer information för lärare och skolor här. Hör av er till oss på skola@schoolido.se om ni vill få ett förslag anpassat för er skola eller kommun. 

Vad händer med mitt privatkonto om min skola köper elevlicenser?

Det går bra att flytta ett privatkonto till ett skolkonto. Kontakta oss här så hjälper vi dig. Fyll i dina uppgifter och skriv “Jag vill flytta mitt abonnemang till min skola: skolans namn” i meddelandefältet, så är det klart så snart vi bekräftat med skolan. 

Hur fungerar era olika steg?

De olika stegen på Schoolido är en pedagogisk rekommendation och hjälp för dig som inte vet var du ska börja eller hur du ska komma vidare. Sökrutan är en väg, men om något område är helt nytt för dig så föreslår vi följande väg:

Överblick ⇒ Begrepp ⇒ Innehåll ⇒ Fördjupning ⇒ Quiz ⇒ Övningar ⇒ Relaterat innehåll

Innehållet i varje arbetsområde svarar mot kursplanen. Du kan även fördjupa dig bortom kursplnerna, träna och testa dig själv, eller gå vidare till andra näraliggande artiklar, områden och ämnen.

Hur fungerar forumet Schoolroom?

Det fungerar precis som vanliga forum. Du kan starta egna trådar, skriva och svara på inlägg. Under ämnesforum hittar du alla skolans ämnen och några till. För oss är det viktigt med en schysst och trevlig ton i forumet, så om det är något som händer eller känns stötande hör av dig till oss. Se forumregler här.

Får jag använda Schoolidos material i egna projekt?

Du får använda materialet och innehållet på Schoolido i undervisningssammanhang och som privat läx- och studiehjälp om du är registrerad användare (elev eller lärare). Som lärare med licens för din klass/skola kan du t ex inkludera delar av innehållet i ditt undervisningsmaterial så länge du har ett aktivt konto på Schoolido (gäller ej testkonto). Om du inte arbetar inom skolans värld, men är intresserad av vårt innehåll för ett annat ändamål och vill visa hela eller delar av vårt material, så behöver du kontakta oss angående rättigheter. 

Kontakta oss här med din fråga.

Jag har glömt mitt lösenord. Vad ska jag göra?

Gå till startsidan och klicka på “Glömt lösenord” under inloggningsrutan. Skriv in den e-postadress du registrerat så får du inom kort ett mejl som berättar hur du återställer lösenordet. Obs! Om du inte får något mejl inom de närmsta minuterna bör du dubbelkolla att det inte landat under “skräppost” i ditt mejlprogram. Det kan tyvärr hända ibland :(

Jag kan allt! Hur avslutar jag mitt abonnemang?

Du kan enkelt avsluta ditt abonnemang på Mitt konto. Välj "Avsluta prenumeration" och bekräfta, så är det klart. Om ångrar dig längre fram och vill starta det igen behöver du aktivera det på nytt med dina kortuppgifter.

Om du vill ha hjälp eller önskar få ditt tidigare konto inklusive dina uppgifter raderade går det bra att kontakta oss här med beskrivning av ditt ärende.