Mer att arbeta med på Schoolido

Fem saker du inte bör missa!

 

1. Klickbara kursplaner 

Se hur innehåll är kopplat till kursplanerna. Få förslag på redan kursplanekopplat innehåll. Sparar tid och ger inspiration.

Se den klickbara kursplanen för Samhällskunskap

2. Öva förmågor

Att ha en förmåga betyder att du har möjlighet att göra något - antingen med din kropp eller i ditt huvud. I skolans kursplaner finns över hundra olika förmågor beskrivna, förmågor som eleverna ska få möjlighet att utveckla. Här har vi slagit ihop och kokat ner det till sju superförmågor att öva på. Att kontinuerligt slipa på förmågorna hjälper eleverna att både hantera utmaningar och nå högre kunskapsnivåer i alla ämnen.

Se området kring förmågor

3. Förstå och förklara skolan

Här kan du och dina elever (och deras föräldrar!) se mer om kunskap och undervisning, ett tankeväckande område som ökar förståelsen för skolans värld och dess syfte.

Som lärare får du en struktur som understödjer en undervisning som fokuserar på kunskap om kunskap, kunskap om undervisning, kunskap om bedömning och så vidare. Föräldrar får syn på saker som hjälper dem att stödja sina barn. Området ger eleverna en möjlighet att förstå mer om sitt eget lärande. 

Till Om kunskap och undervisning

4. Inkludera föräldrar

Med Schoolido får även elevernas förärldrar tillgång till allt innehåll med ett eget konto. Det ger en möjlighet att hänga med i deras barns skolgång, förstå hur betygsättning går till, hjälpa till vid läxläsning och få hjälp med att förklara klurigt ämnesinnehåll. 

Tipsa gärna föräldrar om möjligheten att testa! 

5. Färdiga planeringar

Få inspiration och använd färdiga planeringar att sätta direkt i händerna på eleverna. Kopiera, lägg till, ta bort, dela - allt med tydliga kursplanekopplingar. Få en färdig klickväg, en ordning, för eleverna så att det blir tydligt vad de ska göra. 

Till planeringsgalleriet

Lär känna Schoolido

Hur bjuder jag in mina elever och kollegor?
Hur använder jag Schoolido med Google? 
Hur ser jag mina elevers aktivitet? 
Vilket färdigt lektionsmaterial finns?
Hur skapar jag egna planeringar?
Vilka typer av övningar och uppgifter finns? 
Vilket extra stöd finns för mina elever?
Vilka individuella anpassningar kan jag göra?
Hur kan jag använda Schoolido i distansundervisning?
Fem saker du absolut inte får missa!